آشنایی کامل با انواع رنگ مو

آشنایی کامل با انواع رنگ مو

انواع رنگ مو، موضوع مورد بحث در این مطلب است. اگر کلمۀ رنگ مو را در اینترنت جست و جو کنید، با صدها مدل رنگ مو مواجه می‌شوید. دست شما برای انتخاب باز است؛ برندهای گوناگونی رنگ‌ موهای مختلفی را به بازار عرضه کرده‌اند. شما می‌توانید هر رنگ مویی که می‌خواهید بخرید. با این حال خرید رنگ مو به همان آسانی‌ای که فکر می‌کنید نیست. تغییر رنگ مو، تغییراتی در سبک زندگی افراد به همراه دارد. داشتن یک راهنمای جامع می‌تواند خرید را برای شما شیرین و لذت بخش سازد. شما عزیزان می‌توانید با خواندن این مقاله از وبسایت ماتیک، با رنگ مو و انواع آن آشنا شوید.

رنگ مو چیست؟

بگذارید اول بدانیم رنگ مو چیست و چه کاربردهایی دارد. همانطور که از نامش پیدا است، رنگ مو از مواد شیمیایی خاصی تشکیل شده است که استفاده از آن موجب تغییر رنگ موها می‌شود. رنگ مو کاربردهای گوناگونی دارد. پوشاندن موهای خاکستری یا سفید یکی از کاربردهای مهم رنگ مو است. همچنین برخی از افراد بدون اینکه موهای سفیدی داشته باشند، موهای خود را برای داشتن آرایشی شیک رنگ می‌کنند. رنگ موها از جهت دوام و نحوۀ تغییر رنگ موها به دسته‌های گوناگونی تقسیم می‌شود. اکنون که با مفهوم رنگ مو و معیار تقسیم بندی آن آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که انواع رنگ مو را با هم بررسی کنیم.

رنگ مو موقت

یکی دیگر از انواع رنگ مو ، رنگ موی موقت است. ترکیبات رنگ موی موقت از مولکول‌های درشتی تشکیل شده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های رنگ موهای وقت، تغییر رنگ فوری است. اگر می‌خواهید فوراً موهای سیفد خود را بپوشانید یا می‌خواهید رنگ موهای خود را با آرایش خود هماهنگ کنید، رنگ‌های مو موقت انتخاب خوبی به نظر می‌رسد. همانطور که از نامش پیدا است، نتیجۀ حاصل از استفاده از این مدل رنگ مو موقتی بوده و حدوداً بعد از گذشت یک ماه از بین می‌رود. از آن‌جایی که رنگ مو موقت از مولکول‌های درشت ساخته می‌شود؛ رنگ هرگز به ساقۀ مو نفوذ نمی‌کند و در نزدیکی سطح مو باقی می‌ماند. بنابراین تأثیری روی رنگ اصلی موها ندارد.

تنوع رنگ‌های مو موقت بسیار بالا است و می‌توانید موهای خود را به هر رنگی که می‌خواهید در بیاورید. صورتی، آبی، سبز و … فرقی ندارد، مهم این است شما چه رنگی را بیشتر از سایر رنگ‌ها می‌پردازید. اگر می‌خواهید تأثیر رنگ موی موقت از بین برود و موها به رنگ اصلی خود دربیاید، می‌توانید موهای خود را بشورید. البته به یاد داشته باشید برخی از موها به شست و شوی بیشتری احتیاج دارند تا به رنگ قبلی خود باز گردند.

رنگ مو نیمه موقت

رنگ‌های نیمه موقت یا نیمه دائمی، از رنگ‌های مو دائمی ملایم‌تر هستند زیرا در ترکیبات آن‌ها آمونیاک کمتری وجود دارد. همچنین هیدروژن پراکسید، تنها دو درصد از کل مواد تشکیل دهندۀ رنگ‌های نیمه موقت را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که در رنگ‌های دائمی 6 درصد از کل مواد، از هیدروژن پراکسید تشکیل شده است. استفاده از این نوع رنگ باعث می‌شود، رنگ جدید مو به رنگ طبیعی خود نزدیک‌تر باشد و در صورت رشد موها، رنگ ریشه مو با ساقۀ مو خیلی متفاوت نباشد. تأثیر رنگ‌های نیمه موقت با چند بار شست و شو از بین می‌رود. بیرونی‌ترین لایۀ ساقۀ مو کوتیکول نام دارد.

رنگ‌های نیمه موقت روی کوتیکول مو تأثیر می‌گذارد و به ساقۀ مو نفوذ می‌کند. با این حل نمی‌تواند روی رنگدانه‌های مو تأثیر بگذارد زیرا غلطت هیدروژن پراکسید آن از رنگ‌های دائمی کمتر است.اگر فقط تعداد کمی از موهای سر شما رو به سفید شدن است، رنگ‌های مو نیمه موقت از رنگ‌های دائمی انتخاب بهتری هستند. رنگ‌های نیمه موقت، رنگ موهای شما را یکدست و درخشان می‌کنند. از آنجایی که این مدل رنگ مو ملایم‌تر از رنگ مو دائمی است،

استفاده از آن اسیب کمتری به ساقۀ مو وارد می‌کند. به همین دلیل افرادی که موهای حساس و شکننده‌ای دارند، به راحتی می‌توانند از این نوع رنگ استفاده کنند. بهتر است قبل از استفاده، یک تست حساسیت انجام دهید. بعد از 28 بار شست و شوی موها، بیشتر اثر رنگ مو نیمه موقت از بین می‌رود اما هرگز به طور کامل پاک نمی‌شود.

رنگ مو دائمی

رنگ‌های مو دائمی، آن دسته از رنگ‌ها هستند که شست و شو تأثیری در از بین رفتن آن‌ها ندارد. این دسته از رنگ‌های مو، از 4 جزء اصلی تشکیل شده‌اند. این 4 جزء عبارتند از:
• آمونیاک
• هیدروژن پراکسید با غلظت 6 درصد
• کاپلر یا جفت کننده
• پارافنیلن دی آمین (PPD)

زمانی که صحبت از اثر بخشی به میان می‌آید، رنگ‌های مو دائمی در صدر جدول قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید موهای سفید خود را به طور کامل بپوشانید، موهای خود را برای زمان طولانی و یکدست رنگ کنید، رنگ‌های دائمی را در اولویت قرار دهید. استفادۀ بیش از حد از این این رنگ‌ها، می‌توانید ساقۀ مو را آسیب پذیر و شکننده کند. برخی از افراد به این نوع از رنگ‌ها حساسیت دارند، بهتر است قبل از استفاده تست حساسیت را انجام دهید. برای تست حساسیت، مخلوطی از رنگ را روی آرنج یا ساعد خود بمالید و اجازه دهید خشک شود.

بعد از گذشت 28 ساعت، در صورت مشاهده هر گونه واکنش آلرژیک مانند قرمزی یا خارش از رنگ موی مورد نظر استفاده نکنید. اگر هیچ نشانۀ غیر طبیعی مشاهده نکردید، می‌توانید از رنگ مو استفاده کنید.رنگ‌های موی دائمی به راحتی از بین نمی‌روند؛ اگر در برابر اشعۀ فرابنفش یا کلر قرار بگیرند احتمال دارد درصد کمی از زنگ پاک شود. به طور کلی هر 4 تا 6 هفته، باید برای ترمیم رنگ مور خود اقدام کنید. در کنار تمام این‌ها، رنگ‌های مو دائمی چگونه موجب تغییر رنگ دائمی مو می‌شوند؟

(PPD) به باز شدن لایۀ کوتیکول ساقۀ مو کمک می‌کند تا آمونیاک راحت‌تر از قبل نفوذ کند. هنگامی که در (PPD) به داخل مو نفوذ کرده است، مولکول‌های هیدروژن پراکسید موجب از بین رفتن رنگ طبیعی موها می‌شوند. سپس مولکول‌های هیدروژن پراکسید، مولکول‌های (PPD) اکسید می‌کنند تا رنگ مو به خورد موها برود. در آخر لایۀ کوتیکول بسته می‌شود و تغییر رنگ قابل مشاهده است.

رنگ مو متالیک

رنگ موی متالیک، محلول آبی فلزها است. شست و شوی موها، موجب از بین رفتن رنگ موی متالیک می‌شود، بنابراین هر چند هفته یکبار به استفاده مجدد نیاز خواهید داشت. استفادۀ بیش از حد از این مدل رنگ مو، می‌تواند موهای شما را از مویی سالم، به مویی شکننده و آسیب پذیر تبدیل کند.

رنگ مو بدون آمونیاک

همانگونه که از اسم این مدل رنگ مو پیدا است، این رنگ مو فاقد آمونیاک است. در واقع برای ساخت این رنگ مو، به جای استفاده از آمونیاک که یک مادۀ قلیایی است، از مادۀ قلیایی دیگری استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت این رنگ مو از موادی استفاده می‌کنند که موهای شما را تغذیه و نرم می‌کنند. به دلیل خطرناک بودن آمونیاک، بسیاری از افراد رنگ‌های مو بدون آمونیاک را ترجیح می‌دهند. آمونیاک عنصر مهمی در میزان ماندگاری رنگ‌ها است.

به همین دلیل نمی‌توان از این نوع رنگ مو انتظار زیادی داشت. رنگ‌های مو بدون آمونیاک فقط روی ساقۀ مو می‌نشینند و به عمق مو نفوذ نمی‌کنند. به دنبال آن، با شستن موها به تدریج اثر این رنگ‌ها نیز محو می‌شود.

رنگ موی گیاهی

رنگ‌های شیمیایی تهدید بزرگی برای سلامت موها و سلامت کلی بدن محسوب می‌شود. در استفاده از رنگ‌های گیاهی خبری از این تهدید نیست اما خبری هم از تنوع رنگ‌های مو شیمیایی نیست. استفاده از رنگ‌های شیمیایی در دوران بارداری، می‌تواند سلامت جنین را تهدید کند، به همین در این دوران به استفاده از رنگ‌های گیاهیی توصیه می‌شود. حنا یکی از شناخته شده‌ترین رنگ‌های گیاهی مو است که تأثیر آن تا 11ماه روی موها باقی می‌ماند.

سخن پایانی

با انواع رنگ مو و ماندگاری و تفاوت میان آن‌ها آشنا شدیم. انتخاب نوع رنگ مو به عهدۀ شما است. این شما هستید که باید با توجه با وضعیت موها و چیزی که از رنگ کردن مو می‌خواهید، یک نوع رنگ مو را انتخاب کنید. هنگام استفاده از هر رنگ مو، تمام نکات لازم را رعایت کنید تا کمترین آسیب به موی شما وارد شود.