لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری + جایگزین‌ های سالم

لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری + جایگزین‌ های سالم

لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری کدامند؟ تجربه حس مادر بودن بسیار جذاب و شیرین است. از طرفی مادر بودن دارای شرایطی خاص و دشواری‌های خاص خودش است. یکی از مواردی که سبب دشوارتر شدن دوران بارداری می‌شود، سیل اتفاقات متنوعی است که در درون بدن مادر ایجاد می‌شوند. این تغیرات گسترده سبب ایجاد آثاری دائمی یا گذرا بر روی بدن مادر خواهند شد. تهوع در وقت صبح‌گاه و گرفتگی گاه‌به‌گاه عضلات و لک‌های پوستی و تغییرات گسترده هورمونی را می‌توان تنها بخش اندکی از این سیل تغییرات دانست.

 از سوی دیگر، مادری نخواهد بود که به سلامت فرزند خود اهمیت نداده و بی‌تفاوت باشد. به دلیل همین اهمیت نیز امکان استفاده از هر ابزار و خوراکی برای یک مادر شدنی نبوده و مادر باید انتخاب‌گر باشد. حال چه باید کرد؟ کدام موارد ممنوع بوده و کدام موارد سودمند هستند؟ ما امروز و در این مقاله از فروشگاه اینترنتی ماتیک به بررسی لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری پرداخته و به شما مادران عزیز جایگزین‌ های سالم را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تغییراتی مختلف هنگام بارداری و نیاز به لوازم آرایشی و بهداشتی

در دوران بارداری و حتی شیردهی، بدن خانم‌ها دچار تغییراتی بسیار متنوع (مثبت و منفی) خواهد شد. این تغییرات بسیار گسترده بوده و از تغییرات هورمونی گرفته تا تغییرات جسمی و خلقی را در بر می‌گیرند. یکی دیگر از این تغییرات گسترده را می‌توان ایجاد تغییراتی گسترده در پوست به ویژه در ناحیه صورت اشاره داشت. مشکلات پوستی همه‌گیر نبوده و ممکن است شما به عنوان یک مادر باردار از این اتفاقات در امان بمانید اما در درصد بسیاری از مادران این تغییرات هرچند اندک پیش خواهند آمد. عموم مادران شاهد تغییراتی در جهت خشکی پوست یا حتی شاهد انواعی از لک‌ها بر روی پوست بوده و بر روی پوست خود آکنه خواهند دید.

آیا استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی در دوران بارداری مجاز است؟

نهادهای نظارتی و بهداشتی برای استفاده از موارد مختلف آرایشی و بهداشتی در این دوران خاص (بارداری) دارای نظرات و توصیه‌هایی هستند. در محصولات آرایشی امکان استفاده از انواع مختلفی از مواد شیمیایی و افزودنی‌ها است؛ به همین دلیل نیز در دوران بارداری و شیردهی شما با برخی محدودیت‌ها در جهت عدم استفاده یا استفاده محدود مواجه خواهید بود. متاسفانه در بسیاری از کشورهای جهان به این قوانین به نحوی کامل پرداخته نشده و از استفاده از این مواد سمی منع نمی‌شوند.

 کارخانه‌هایی وجود دارند که همچنان از مواد ممنوعه در محصولات خود بهره می‌برند، این در حالی است که برخی از این مواد دارای خطراتی بسیار برای مادر یا نوزاد است. پس برای شما مادر عریز ضرورت دارد تا پیش از اقدام به خرید لوازم مختلف از جمله آرایشی و بهداشتی، حتما تحقیقی گسترده انجام داده و از بی‌خطر بودن آن مواد اطمینان حاصل فرمایید.

ترکیبات لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری چیست؟

تا به این نقطه از مقاله متوجه شدیم که شما باید اهتمام بسیاری را در انتخاب مواد آرایشی خود در دوران بارداری به‌خرج بدهید. علت نیاز به این توجه بالا نیز وجود برخی ترکیبات ممنوعه در درون لوازم بوده که ممکن است سلامت شما و کودکتان را چه در دوران بارداری و چه در دوران شیردهی به خطر بیاندازد. حال در این نقطه بیایید تا با موادی ممنوعه آشنا شویم.

 آگاهی خود را در مورد این مواد افزایش داده تا با بررسی مواد موجود در محصول و در صورت مشاهده این مواد، از خرید آن‌ها منصرف شوید. برخی از این مواد به میزانی خطرناک هستند که حتی می‌توانند به تغییراتی منفی و ژنتیکی در فرزند شما شده و فقدان‌هایی مادرزادی را ایجاد کنند. با ما در معرفی این مواد ممنوعه همراه باشید.

1. رتین آ و رتینول و رتینیل پالمیتات

این مواد را می‌توان مشتقاتی از ویتامین آ دانست. به طور معمول از این مواد برای رفع خطوطی ریز برروی پوست یا ایجاد تغییراتی برروی تناژ رنگ صورت یا درمان آکنه و آفتاب‌سوختگی استفاده می‌شود. این مواد بسیار قدرتمند بوده و ممکن است سبب ایجاد تغییراتی مادرزادی در فرزند شما شوند. البته این به معنای عدم استفاده شما از ویتامین آ نبوده و شما مقادیری مشخص را برای رشد سالم فرزند خود نیاز دارید؛ اما این مشتقات تحت هیچ عنوانی در زمان بارداری به شما مادر گرامی پیشنهاد نمی‌شوند.

2. بنزوئیل پراکساید و سالیسیلیک اسید

ابتلای شما مادر گرامی در زمان بارداری بسیار شایع و طبیعی است. مشکل در زمانی رخ می‌دهد که شما به دنبال تهیه کرم‌هایی برای رفع این آکنه‌ها می‌روید، در هنگام خرید کرم رفع آکنه یا کرم ضدآفتاب حتما محصول را مطالعه بفرمایید تا عاری از این مواد باشند. بهتر است در دوران بارداری از این دو محصول اجتناب شود. بسیاری از محصولات مناسب برای رفع آکنه دارای کاربردهایی متفاوت نیز هستند. پس احتمال وجود این مواد در سایر لوازم آرایشی نیز موجود است؛ حتما لوازم‌آرایشی مورد نظر خود را چک کرده و در صورت مشاهده این مواد از خرید آن‌ها اجتناب فرمایید.

3. هیدروکینون

آیا تا به حال عبارتی مانند «ماسک بارداری» به گوشتان خورده است؟ این محصولی است که برای رفع ملاسما (ملاسما یا نقاب حاملگی را می‌توان نوعی  تغییر رنگ اکتسابی در نواحی صورت و گردن و در هنگام بارداری تعریف نمود) و جوان‌سازی پوست و رنگدانه‌ها استفاده می‌شود. آگاه باشید که استفاده از ماسک بارداری در هنگام بارداری تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود. ماسک‌های بارداری به علت وجود هیدروکینون برای جنین شما بسیار خطرناک خواهند بود. هیدروکینون به راحتی جذب پوست شده و در خون جریان یافته و وارد بدن جنین شما می‌شود و برروی فرزند شما تاثیرگذار خواهد بود.

4. آلومینیوم کلرید

آلومینیوم کلرید را می‌توان در اکثر محصولات دئودورانت (محصولات بو زدا که مانع از رشد باکتری‌ها بر روی بدن می‌شوند) و ضدتعرق مشاهده کرد. نتایج آزمایشات برروی این محصول بسیار تعجب برانگیز بود؛ برطبق مشاهداتی که رخ داد، میزان اندک این ماده فاقد منع بوده اما اگر در محصولی مقادیری بالا از این ماده را دیدید دارای منع استفاده در هنگام بارداری بوده و از خرید آن محصول خودداری فرمایید.

5. فرمالدهید

فرمالدهید نیز جزو مواد ممنوعه در دوران بارداری شما مادر عزیز است. از فرمالدهید برای تولید لاک ناخن و برخی محصولات مرتبط با موها استفاده می‌شود. در طول دوران بارداری به هیچ وجه از مواد دارای فرمالدهید استفاده نفرمایید چراکه بسیار خطرناک خواهد بود. فرمالدهید احتمال سقط جنین را بالاتر برده و سبب ایجاد مشکلات بارداری برای شما خواهد شد. اگر بر استفاده از لاک اصرار دارید، به سراغ محصولاتی بروید که دارای برچسب‌هایی مانند (Free3) و (Free5) باشند.

6. تتراسایکلین

از تتراسایکلین برای درمان مشکلات پوستی استفاده می‌شود. از تتراسایکلین و سایر اعضای این خانواده (داکسی سایکلین و مینوسایکلین) نیز دوری کنید. برطبق آخرین تحقیقات این ماده و هم خانواده‌های آن سبب تاثیراتی منفی برروی مادر و فرزند خواهند بود.

7. دی هیدروکسی استون

از دی هیدروکسی استون در ساخت انواع متنوعی از اسپری‌ها برنزه‌کننده استفاده می‌شود. به دلیل تاثیرگذاری این ماده برروی لایه‌های مرده پوست، بسیاری از افراد این را راهی ایمن برای برنزه شدن می‌دانند. دی هیدروکسی استون به واسطه پوست جذب نمی‌شود اما اگر در حین اسپری شدن توسط شما استنشاق شود می‌تواند به شما و فرزندتان آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر برساند.

8. پارابن از لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری

پارابن را می‌توان ماده نگهدارنده لوازم آرایشی تعریف کرد. این ماده ممکن است توسط پوست نیز جذب شده و سبب ایجاد تغییراتی هورمونی در شما شود. از دیگر اثرات منفی پارابن در دوران بارداری می‌توان به امکان سقط جنین یا وزن اندک جنین در هنگام زایمان یا چاقی مفرط و اختلالات رشد در نوزاد اشاره داشت.

چگونه از سلامت لوازم آرایشی خود در دوران بارداری اطمینان حاصل کنیم؟

احتمالا شما نیز به واسطه مطالعه موارد بالا دچار استرس و شکی بسیار نسبت به لوازم آرایش خود شده باشید. کاملا بابت این نگرانی حق دارید چراکه پای سلامتی شما و فرزندتان در میان است؛ همچنین از جهتی دیگر زیبایی را می‌توان حق طبیعی هر انسانی دانست. شما ممکن است علاقه به استفاده از لاک و رنگ مو در دوران بارداری خود داشته باشید اما به سبب بارداری نگران سلامت نوزاد خود باشید حال چه باید کرد؟ مراحل زیر را دنبال کنید.

1- تحقیق و مشورت با متخصص

اگر قصد خرید هریک از محصولات آرایشی و بهداشتی را دارید، با متخصص پوست و مامای خود مشورت داشته و از ایشان اجازه بگیرید تا از خطرات موجود برای ایجاد مشکل در سلامت خود و کودکتان جلوگیری به عمل بیاورید.

2- مرور ترکیبات

در مرحله بعدی به مرور تک‌تک ترکیبات بکار رفته در محلول پرداخته و به دنبال کشف مواد خطرناک در آن محصول موردنظر باشید؛ حتی اگر یک مورد خطرناک نیز به چشم شما خورد، حتما از خرید آن محصول اجتناب داشته باشید. از محصولات برگرفته از طبیعت استفاده کنید، چراکه این محصولات از این موارد شیمیایی مبرا بوده و به واسطه موادی طبیعی سبب افزایش آرامش و رفع استرس ناشی از وجود مواد شیمیایی و خطرناک، خواهند شد.

3- مطالعه

مواد خطرناک بسیاری هستند که هر کدام کم یا زیاد ممکن است به شما یا فرزندتان آسیب برسانند. پس برای کاهش خطر آسیب به خود یا فرزند شما، سعی بر مطالعه‌ای عمیق بر این مواد داشته تا بتوانید تاحد امکان از ورود و تماس این مواد با بدن خود جلوگیری به عمل بیاورید.

به جای این مواد خطرناک از چه موادی استفاده داشته باشیم؟

اشتباه نکنید، مراقبت از خود و کودک شما به معنای زیبا نبودن و نرسیدن به خود نیست بلکه صرفا دوری از موادی خطرناک است. پس شما می‌توانید از سایر مواد آرایشی بی‌خطر کمال بهره‌وری را داشته باشید. برای تمامی ترکیبات خطرناک گفته شده، مواردی جایگزین وجود دارند. در ادامه این مقاله به بررسی موادی بی‌خطر و جایگزین برای شما مادران عزیز خواهیم پرداخت.

1- رژ لب و رژ گونه

باگذشت میزانی از شروع بارداری شما، عوارض ناخوشایند پوستی که به علت حاملگی به سراغ شما آمده بودند، متوقف خواهند شد. پس از این زمان، یک رژ لب زیبا می‌تواند مجددا جذابیت را به شما هدیه دهد. اما باید مراقب باشید، چراکه اغلب این گروه محصولات آرایشی دارای همان مواد خطرناکی هستند که به آن‌ها اشاره شد. در این محصولات معمولا انواع مختلفی از نگهدارنده‌ها و رنگ‌های مصنوعی و رتینول و پارابن و اسانس استفاده می‌شوند که بسیار برا شما و فرزندتان خطرناک هستند.

 به علت تهوع‌های صبحگاهی در اویل دوران بارداری، درخشندگی صورت شما گرفته خواهد شد؛ شما می‌توانید برای رفع این بی‌رنگی صورت یا زردی آن از یک رژ گونه طبیعی و بی‌خطر استفاده داشته باشید. استفاده از سایه برروی صورت می‌تواند به زیباتر شدن و طبیعی‌تر جلوه داده شدن صورت شما کمک‌کننده باشد. همچنین برای کاهش میزان التهابات صورت و بهبود رنگ لب شما بانوی عزیز نیز می‌توانید از یک بالم طبیعی و فاقد مواد مضر استفاده داشته باشید. یک بالم ارگانیگ همچنین می‌تواند به شما در رفع ترک‌خوردگی و خشکی لب‌های شما نیز کمک‌کننده باشد.

2- ریمیل و سایه چشم

درست است که آرایش چشم و پلک نمی‌تواند حالتی طبیعی به چهره شما بدهد، اما بسیاری از بانوان به این آرایش علاقمند هستند. برخی از بانوان در زمان بارداری دچار سوزش و خارش چشم‌ها شده و نمی‌توانند از محصولات همیشگی چه به علت حساسیت‌زایی و چه به علت مواد خطرناک استفاده کنند. اگر دچار حساسیت چشم در بارداری شده‌اید، پیشنهاد ما به شما محصولات ضدحساسیت و طبیعی است. مراقب باشید که در ریمیلی که تهیه می‌کنید، موادی همانند پودر آلومینیوم و سیلیکات منیزیم (تالک) و دیازولیدینیل اوره وجود نداشته باشد. این مواد بسیاری خطرناک بوده و به ایجاد مشکلاتی حاد در شما و فرزندتان خواهند پرداخت. در نتیجه برای درخشان شدن اطراف چشم‌های خود می‌توانید از یک سایه چشم طبیعی و فاقد موادی شیمیایی مطابق آن‌چه گفته شد بهره ببرید.

3- لاک ناخن

کارهای روتین آرایشی همانند پدیکور و مانیکور ممکن است در زمان باردار بسیار دشوارتر باشد. چراکه نمی‌توانید به راحتی سابق به ناخن دست‌ها و پاهای خود دسترسی داشته باشید.  مدرکی معتبر دال بر مضر بودن لاک در دسترس نیست، اما مهم است که اقدام به خرید و استفاده از موادی داشته باشید که سمی نبوده و مواد مضر گفته شده را نداشته باشند. اطمینان حاصل کنید که لاک شما موادی چون دی بوتیل فتالات و فرمالدهید و تولوئن را نداشته باشد.

4- کرم ضدآفتاب

چه پیش از بارداری و چه در زمان بارداری، کرم ضدآفتاب را می‌توان بخشی مهم از روتین پوستی روزانه خانم‌ها دانست. این کرم در مقابل اشعه‌های مضر خورشیدی از شما محافظت کرده و سبب جلوگیری از رسیدن این اشعه‌ها به پوست شما خواهد شد. اما کرم ضدآفتاب به دلیل دارا بودن از مقادیری از اکسی‌بنزون و آووبنزون، ممکن است برای سلامت شما و فرزندتان ایجاد آسیب داشته باشد.

 همانطور که می‌دانید کرم‌های ضدآفتاب دارای (SPF) یا همان فاکتور محافظت در برابر خورشید متنوعی هستند. این فاکتور معمولا در اعدادی چون 15 و 30 و 50 به فروش می‌رسند. شما می‌توانید با استفاده از کرمی با ( SPF15 یا به عبارتی دیگر Sun Protection Factor15) از خطرات موجود دوری کنید. این نوع از کرم‌های ضدآفتاب دارای زینک‌اکساید و تیتانیوم دی اکسید بوده و خطرناک نخواهند بود.

بررسی کلی لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری

دوران حاملگی را می‌توان با تمام حس‌های زیبای مادرانه، دارای نقاطی نچندان دل‌چسب همانند تغییرات سنگین هورمونی و مشکلات پوستی و فیزیکی نیز دانست. یکی از اتفاقات در دوران بارداری را می‌توان تغییراتی گاها منفی در پوست مادران آینده دید. برای حل این مشکل چه راه‌حلی بهتر از آرایش اما متاسفانه اغلب لوازم آرایشی دارای موادی سمی بوده که برای مادر و جنین خطرساز خواهند شد. در این مقاله سعی بر آن بود تا شما مادران عزیز را با لوازم آرایشی ممنوع در دوره بارداری آشنا کرده و به معرفی جایگزین‌ های سالم بپردازیم. امید است که از این مطالب کمال استفاده را برده و در انتخاب شما کمک کرده باشیم. سلامت مانده و زیبا باشید.